Afspraak maken? Bel 053-4336055 / 074-7920080

DE RETENTIE FASE

 

De retentiefase is de stabilisatiefase waarin het resultaat van de beugelbehandeling wordt vastgehouden. De mooie rechte tanden en goed passende kaken moeten natuurlijk goed op hun plaats blijven!

 

Kort na de verplaatsing van tanden en kiezen en/of de correctie van de kaakstand bestaat de kans dat ze terug willen groeien naar de oude stand. Een retentiebeugel kan de nieuwe tand- en kaakstand vasthouden zodat deze in de nieuwe stand vastgroeien.

 

De retentiefase is héél belangrijk. Deze moet altijd worden afgemaakt. In de meeste gevallen krijg je voor de bovenkaak een uitneembare beugel en plaatsen we na afloop van de behandeling een draadje achter de tanden in de onderkaak om zeker te zijn dat er geen verschuivingen meer plaatsvinden (permanente retentie). Er zijn vele vormen van retentie. Wij zullen u hierover uitgebreid informeren.

 

U ontvangt vlak voor de afname van de vaste apparatuur (slotjesbeugel) een brief van ons waarin de retentiefase nogmaals wordt uitgelegd.

orthodontist enschede, orthodontie enschede, orthodontist hengelo, ortho enschede, ortho hengelo, orthodontie hengelo, orthodontist, orthodontie, beugel, beugels